AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Son Konular
Konu
Tarih
Yazan
Murat Boz Fan sitesi açıldı
Yetkin Forum,Forumunuzu Googleye Nasıl Eklersiniz ?(VİDEOLU+SESLİ ANLATIM)
Renk Seçiciyi Değiştirmek ( Modellersiz )
Yetkin Forum Altın ve Para Sisteminin Kurlumu(VİDEOLU+SESLİ)
Alıntı Bölümünü Küçültme Mouse İle Üstüne Gelince Büyültme
Code-Quote Box - [Noise]
Profil Bilgilerin Üstüne Kişisel Bilgi Eklemek( VİDEOLU + SESLİ ANLATIM )
Değişik Bir Profil (Modellersiz)
Forumun Genel Staffı
İstanbul Kıyamet Vakti
Çarş. Tem. 04, 2012 2:21 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 2:17 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 2:15 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 1:28 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 1:23 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 1:22 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 1:14 pm
Çarş. Tem. 04, 2012 12:43 pm
Çarş. Ekim 26, 2011 2:15 pm
Cuma Eyl. 16, 2011 9:29 am

Paylaş|

Alexander Rybak

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
YazarMesaj
beyazmelek
Üye
Üye
beyazmelek
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 163
<b>Tecrübe Puanı</b> Tecrübe Puanı : 358
<b>+Rep Puanı</b> +Rep Puanı : 10
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 04/10/10
<b>Yaş</b> Yaş : 25
<b>Nerden</b> Nerden : Burası İSTANBUL :D
Alexander Rybak Vide
MesajKonu: Alexander Rybak Alexander Rybak 411Ptsi Ara. 27, 2010 1:03 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

Alexander Rybak

Doğum adı Aliaksándr Íharaviç Rybák
Doğum 13 Mayıs 1986 (24 yaşında)
Minsk, Beyaz Rusya SSC, Sovyetler Birliği
Köken Nesodden, Akershus, Norveç
Tarz(lar) Pop, Halk ve Klasik Batı müziği
Meslek(ler) Şarkıcı, Aktör, Kemancı, Besteci, Piyanist
Çalgı(lar) Vokal, Keman, Piyano, Gitar
Alexander Rybak (Beyaz Rusça: Алякса́ндр І́гаравіч Рыба́к; d. 13 Mayıs 1986, Minsk, BSSC, Sovyetler Birliği, şimdiki Beyaz Rusya), Norveçli keman sanatçısı, şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur.

Sovyetler Birliği’nde dünyaya gelmiştir. Daha sonra 4 yaşındayken ailesiyle birlikte büyüyüp yaşadığı Norveç’e taşınmıştır.[1] Rybak, 5 yaşından beri enstrüman çalmaktadır, şu anda da hem piyano hem de keman çalmaktadır. Ailesi de sanatçı olan Alexander’ın annesi Natallia Valiantsinauna Rybak ünlü bir piyanisttir. Babası Igor Aliaksandravich Rybak da Norveç’te çok tanınan bir kemancıdır. Alexander “Eğlendirmeyi her daim sevdim ve bu bir şekilde sanki benim ilahi görevim” demiştir. Alexander şu anda Norveç’in başkenti Oslo’nun dışındaki Nesodden bölgesinde yaşamaktadır.

Kariyer

Rybak, saygın bir ödül olan Anders Jahres Ödülü'ne 2004 yılında layık görülmüştür.Norveç’in Popstar yarışması sayılan Idol: Jakten på en superstjerne (İdol : Bir süperstar aranıyor) yarışmasına katılmış ve yarı finale kadar çıkmayı başarmıştır. 2006 yılında NRK (Norveç Devlet Televizyonu) tarafından düzenlenen Kjempesjansen adlı yetenek yarışmasını kendi şarkısı olan Foolin ile kazanmıştır. Alexander ayrıca a-ha grubunun solisti Morten Harket ve Arve Tellefsen gibi isimlerle de çalışmıştır. 2007 yılında bir Oslo Nye Teater yapımı olan Fiddler on the Roof (Damdaki Kemancı) müzikalinde bir kemancıyı canlandırmıştır. Bu roldeki başarısı nedeniyle Heddaprisen Ödülü'nü kazanmıştır. Grete Salomonsen’in yönettiği Yohan adlı filmde Levi rolünde yer almıştır ve tanınmış model Aylar Lie ile oynamıştır.

Ve euraivsion da kazandığı şarkının türkçesi : Yıllar önce, genç zamandı ben biraz bakım yapmak değil sevdim tanıdığım bir kız ben o oldu Çünkü ben benim olmadın biz sevgiliydik 'acıyor aşk bu olsa bile peri masalına bir ben vardı o zaman doğrudur ama o da sonra eğer gevşek Ben aklımı zaten biliyorsun değil lanetli yukarıda beni yüksek olabilir asansör başka bir gün her hiçbir Ama başlatan mücadele Her gece düştü hazin beni aşk yapmak yok olabilecek başka biri dışında ne düştü biz aniden iken yapıyor Şimdi bir gün, onu bulamıyorum Ama ne zaman, zaten ben fikrimi gevşek umurumda eğer ben değil benim çünkü içinde acı aşk olsa dahi masalsı bir yeni edeceğiz marka olsun bir başlangıç I'm lanetli lanetli zaten akla ben gevşek benim 'ben Çünkü eğer ben umursamıyorum, acıyor, öyle olsa bile bir evet fairytale O
Eurovision 2009

Daha çok bilgi için: 2009 Eurovision Şarkı Yarışması
Alexander Rybak, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nı Rus ve Norveç halk ezgilerinden esinlendiği Fairytale (Peri Masalı) isimli şarkısı ile 387 puan toplayarak kazanmıştır.[5] Şarkının söz ve müziği Alexander’ın kendisine aittir.[6] Şarkı, ünlü modern halk dansı topluluğu Frikar ile sahnelenmiştir. Şarkı Norveç’in en büyük gazetelerinden olan Dagbladet’ten tam puan almıştır. ESCtoday (Eurovision’da Bu Gün) isimli sitede yarı final elemelerinden finale kimlerin çıkacağı konusundaki bir ankette %71.3 oyla başı çekmiştir.[7]

Norveç’te yapılan ön eleme yarışmasında Rybak ezici bir üstünlük ile oy veren 9 ilin hepsinde de en yüksek puanı almıştır. Öyle ki telefon ile oylama ve jüri oylarının sonucunda Rybak 747.888 puan elde ederken ikinciliği kazanan Tone Damli Aaberge sadece 121.856 puan alabilmiştir.
Böylece yarı final elemelerine katılma şansı kazanan şarkı yarı final elemelerini geçerek Eurovision’da finalde yarışma şansı kazanmıştır.
Final gecesinde yarışan Alexander Rybak ve şarkısı Fairytale (Peri Masalı) kırılması zor bir rekora imza atarak, Lordi grubunun 292 puanla elinde bulundurduğu en yüksek puan rekorunu 387 puan toplayarak kırmıştır. Bu puanla birlikte Rybak, ikinci gelen İzlanda’dan 169 puan ve rekorun eski sahibi Lordi grubundan 95 puan fazla almış oldu.
http://sarpapak.forumdizini.org
Batuqolik
Üye
Üye
Batuqolik
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 7
<b>Tecrübe Puanı</b> Tecrübe Puanı : 18
<b>+Rep Puanı</b> +Rep Puanı : 0
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 02/01/11
<b>Yaş</b> Yaş : 37
Alexander Rybak Vide
MesajKonu: Geri: Alexander Rybak Alexander Rybak 411Ptsi Ocak 03, 2011 1:50 pm

Saol
beyazmelek
Üye
Üye
beyazmelek
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 163
<b>Tecrübe Puanı</b> Tecrübe Puanı : 358
<b>+Rep Puanı</b> +Rep Puanı : 10
<b>Kayıt tarihi</b> Kayıt tarihi : 04/10/10
<b>Yaş</b> Yaş : 25
<b>Nerden</b> Nerden : Burası İSTANBUL :D
Alexander Rybak Vide
MesajKonu: Geri: Alexander Rybak Alexander Rybak 411Çarş. Ocak 05, 2011 11:22 am

Önemli değil Very Happy
http://sarpapak.forumdizini.org

Alexander Rybak

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası